Je hebt de beslissing genomen om naar IJsland te gaan. Heel goed, het gaat de vakantie van je leven worden. Maar hoe pak je het aan? Plan je reis door onderstaand stappenplan te volgen. Maak op basis van je verwachtingen en wensen de juiste keuzes.

Groepsreis, georganiseerde reis of individuele reis?

Zelf je reis plannen naar IJsland is goed te doen. Via internet zijn de belangrijkste zaken vooraf te regelen. Je vliegticket boek je zelf en als je dit tijdig doet kun je tegen de beste tarieven boeken. Met een reservering bij een autoverhuurbedrijf zorg je dat er een auto voor je klaar staat bij aankomst. Hotels selecteer je zelf op basis van je wensen, budget en uitgestippelde route. Eventuele excursies kun je ter plaatse boeken, vaak kan je hotel je hierbij van dienst zijn.

Heb je geen zin in al dit uitzoekwerk en wil je er zeker van zijn dat je geen hoogtepunten mist, dan zijn er een aantal gespecialiseerde reisorganisaties die mooie pakketreizen aanbieden. In veel gevallen zijn het fly & drive reizen, waarbij je zelf per huurauto het land doortrekt. Je route en hotels liggen van te voren vast, maar je hebt toch nog veel vrijheid om de stops te maken die je wilt en op ontdekkingstocht te gaan. Er zijn ook reisorganisaties die je kunnen helpen met het samenstellen van een maatwerkreis. Jij geeft aan welke componenten je in ieder geval in je reisplan wilt hebben en je reis wordt op maat samengesteld.

Tot slot kun je kiezen voor een georganiseerde groepsreis. Hierbij hoef je niet zelf te rijden, maar maak je gebruik van de bus van je touroperator. Een gids neemt je mee naar de mooiste plekjes en regelt ter plekke alles voor een geslaagd verblijf.

Omdat het soms niet makkelijk is om een keuze te maken uit de vele reisbureaus die reizen naar IJsland aanbieden, hebben we voor het gemak een aantal bekende reisorganisaties en hun aanbod op een rij gezet. Bij ieder reisbureau staat een link naar de desbetreffende website. Heb je vragen over de planning en organisatie van je reis naar IJsland, neem dan contact met ons op.

Stel je eigen reis samen

Bekijk het aanbod van verschillende reisorganisaties