Hieronder een greep uit het reisaanbod van verschillende IJslandreizen die worden aangeboden, gesorteerd op aanbieder. Een aantal reisorganisaties biedt complete reizen aan naar IJsland. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen pakketreizen, rondreizen en maatwerkreizen. De laatste twee bevatten vaak de mooiste onderdelen, maar zijn ook wat duurder dan een standaard pakketreis.

Reisaanbod Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, biedt behalve rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Reykjavik, ook pakketreizen en stopovers aan. Je hebt daarbij de keuze uit rondreizen van vier of zeven dagen, inclusief hotelovernachtingen en een huurauto. Excursies zijn naar keuze bij te boeken. Daarnaast biedt Icelandair speciale arrangementen aan rondom evenementen in IJsland. Denk hierbij aan het jaarlijkse muziekfestival Iceland Airwaves, Sonar, Eve Fanfest of het gay festival Rainbow Reykjavik. Meer informatie op de evenementenpagina van Icelandair.

IcelandAir biedt de mogelijkheid om een stopover te maken in IJsland tijdens een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada. Voor een verblijf van maximaal 7 dagen blijft de ticketprijs gelijk. Een ideale manier om de lange transatlantische vlucht te onderbreken voor een bezoek aan IJsland.

Reisaanbod BBI-travel

BBI-travel biedt een aantal reizen aan met ieder een eigen insteek. Wil je je vakantie in alle rust willen doorbrengen, is er een 8-daagse vliegreis met verblijf in een vakantiewoning bij Hveragerdi een aanrader. Je verblijft dan in het zuidwesten van IJsland. Met de bij de prijs inbegrepen huurauto kun je dagexcursies maken naar toeristische hoogtepunten. Andere opties zijn de 8-daagse noorderlichtreis in het najaar en winter, of een autovakantie van 11 of 15 dagen. Wie IJsland in 5 dagen wil ontdekken kan de reis ‘Hoogtepunten van IJsland’ boeken. Hierbij zijn dagelijkse excursies inbegrepen.

Reisaanbod De Jong Intra

Bij De Jong Intra bestaat het reisaanbod ondermeer uit een 8-daagse vlieg- en busrondreis en een viertal fly-drive vakanties. Deze variƫren van 4 tot 14 dagen. De 9-daagse reis is voor de avontuurlijk ingestelde reiziger interessant wegens de 4WD waarmee je de binnenlanden van IJsland in kunt. Daarnaast biedt de organisatie een aantal stedentrips van minimaal drie dagen naar Reykjavik. Je hebt daarbij een ruime keuze uit hotels.

Reisaanbod FOX vakanties

Fox biedt een 15-daagse singlereis aan naar IJsland. Ideaal voor kampeerders en singles die niet alleen op vakantie willen. Op de site is een forum waarop toekomstig reisgenomen alvast kennis kunnen maken.

Reisaanbod Arke

Het reisaanbod van Arke (onderdeel van TUI Nederland) bestaat uit vluchten met hotels in Reykjavik. Ideaal voor een stedentrip of als je maar een paar excursies wilt doen. Die moet je wel zelf regelen.. Je kunt er ook voor kiezen een auto te huren om dagtripjes te maken.

Andere aanbieders van IJsland reizen zijn onder meer IJsland-nordictravel voor groepsreizen en fly & drives, Askja, Riksja Travel en Buro Scanbrit.

 

NB: De samenstelling van de hierboven genoemde reizen kan afwijken van het actuele reisaanbod.