Vervoer naar IJsland per vliegtuig

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar luchthaven Keflavik bij Reykjavik. Met ruim 75 jaar ervaring is vliegen met deze full service maatschappij de meest voor de hand liggende optie voor een bezoek aan IJsland. De vlucht duurt ongeveer drie uur en als reiziger heb je de keuze uit vliegen in economy class, economy comfort of Saga class. In iedere klasse heb je de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment system. Vanaf 2014 biedt Icelandair WIFI aan boord van alle toestellen. Bekijk voor speciale aanbiedingen de Vlucht van de Week.

KLM en Scandinavian Airlines verzorgen ook vluchten naar IJsland, maar doen dit met een tussenstop.

Vervoer naar IJsland per boot

De meeste reizigers kiezen voor vervoer naar IJsland voor het vliegtuig, maar je kunt ook per boot reizen. Rederij Smyril Line onderhoudt een regelmatige veerdienst tussen Hanstholm (in het noorden van Denemarken) en Seydisfjördur in het oosten van IJsland. De overtocht duurt drie dagen en je maakt daarbij een tussenstop op de Faeröer Eilanden. Op de boot kun je, tegen een meerprijs, ook je auto, fiets of motor meenemen.

Vrachtschip in haven IJsland

Vrachtschip in haven IJsland

Wil je met eigen vervoer naar IJsland (auto of motor), maar heb je geen zin in de lange overtocht, dan kun je er voor kiezen je voertuig in te schepen in de haven van Rotterdam en zelf het vliegtuig te pakken. De rederijen Eimskip en Samskip onderhouden een wekelijkse verbinding over zee met IJsland. De tocht duurt ongeveer een week en je zult je auto ruim voor vertrek moeten aanbieden. Deze optie vergt wat planning, maar biedt het comfort van een snelle overtocht voor jezelf en de beschikking over je eigen vervoer ter plaatse.

Reispapieren

Voor een kort verblijf (minder dan drie maanden) op IJsland volstaat een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Voor een verblijf langer dan drie maandan is een visum vereist. Voor langdurig verblijf of informatie over werkvergunningen in IJsland kun je contact opnemen met het Consulaat-Generaal van IJsland in Amsterdam, telefoonnummer 020-7953334. IJsland heeft geen ambassade in Nederland. De Ambassade van IJsland in Londen vertegenwoordigt ook Nederland.